Felkészülés a Digitális Témahétre

2016. március 26.

Több, mint 670 iskola regisztrált projektekkel a Digitális Témahétre, köztük határon túli iskolák is. A felkészülést érdemes a tervezéssel, a tanárok bevonásával kezdeni, majd a projekttémák kiválasztásával folytatni. Ehhez a honlap Tudásbázisában célszerű körülnézni, itt található a Digitális Témahétre készült projektek és még számos projektötlet és módszertani segédlet.

Az iskola megvalósíthatja a kidolgozott mintaprojekteket is, de szabadon át is dolgozhatja azokat saját elképzelései alapján. Ezen kívül lehetőség van arra is, hogy az iskola saját ötleteket valósítson meg, akár helyi partnereket bevonva vagy más iskolákkal együttműködve. A Digitális Témahét céljait azok az iskolák valósítják meg leginkább, akik legalább egy egynapos (5 tanóra) oktatási projektet valósítanak, legalább egy osztály részvételével. A projekt jellemzői a Tudásbázisban elérhető kidolgozott projekteknél tekinthetők meg.

Miután kialakult a megvalósítandó projektek száma, témakörei, célszerű mielőbb regisztrálni a Digitális Témahét honlapján. Határon túli iskolák jelentkezését is örömmel vesszük! A regisztráció nyomán az intézmény megjelenik a Digitális Témahét Térképén, valamint letölthető az online jelvény, amelyet az iskola honlapjára is ki lehet tenni.

A választott témákat vagy esetleges projektötleteket nem szükséges a Digitális Témahét szervezőivel elfogadtatni, azonban szívesen adunk tanácsot, ha valaki igényli. Amennyiben a kidolgozott projektekhez kapcsolódó kérdések merülnek, fel, a kidolgozó tanárok szívesen válaszolnak ezekre a dth2016@ivsz.hu címen.

A regisztrált iskolák a digitális kompetencia fejlesztéséhez kapcsolódó projektjeikhez a Digitális Témahét partnerei által felkínált programok között kereshetnek és választhatnak az ingyenes kiegészítő programok közül. A Tudásbázisban a Választható programok menüpontban érdemes keresni az ajánlatok között. Az informatikai vállalatok, oktatási cégek, felsőoktatási intézmények, múzeumok és más partnerek által felkínált programokat az adatlapon megadott elérhetőségeken keresztül közvetlenül a partnerekkel kell egyeztetni. Vannak partnerek, amelyek bizonyos megyékben kínálnak programokat és vannak olyanok is, amelyek az egész országban.

A felkészülést segítik a webináriumok, amelyek felvételei szintén elérhetők a Tudásbázisban. A Digitális Témahét csapata a dth2016@ivsz.hu címen örömmel segít, ha szakmai kérdések merülnek fel.

A Digitális Témahét eseményeit, a projektek megvalósulását célszerű fényképekkel, esetleg más módon is dokumentálni, ha az iskola a pályázati lehetőségek valamelyikén is indulni szeretne.