Fenntarthatósági Témahét lesz április 18. és 22. között

2016. március 25.

A Fenntarthatósági Témahét az EMMI kezdeményezésére a PontVelem Nonprofit Kft. koordinálásával fog megvalósulni április 18. és április 22. között a köznevelési intézményekben.

A program célja a diákok mozgósítása és környezettudatosságuk növelése. A Témahét keretein belül korosztályonként eltérő témájú tematikus tanórakat tartanak: az általános iskolások alsó tagozatai a „Papír útja”, felső tagozatai az „Élelmiszerek útja”, a középiskolások pedig „Globális környezeti problémák” témák keretein belül foglalkoznak a fenntarthatósággal.

A tanórák mellett kísérő programok is megrendezésre kerülnek: az alsósok számára rajzverseny, a felsősök és középiskolások számára pedig online tudásverseny, melyet több fordulós bemelegítő kvíz előz meg. Általános iskolások számára szelektív hulladékgyűjtő verseny is indul a Fenntarthatósági Témahét keretein belül. A versenyeken a támogatók jóvoltából értékes díjakat is lehet nyerni.

A szervezők arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a tanórák keretein belül hiteles szakértők, művészek és közszereplők álljanak ki a gyerekek elé és saját példáikkal erősítsék a témahét üzenetét. A program a csatlakozó iskolák számára a témával kapcsolatos helyi kezdeményezéseket, azok nyilvánosságát és elérhetőségét is támogatja azzal, hogy honlapján elérhetővé teszi ezeket.

A témahét honlapja: www.fenntarthatosagi.temahet.hu (március 30-tól lesz elérhető)