Fővédnöki köszöntő

2018. február 16.

A tudomány és a technológia fejlődése révén olyan különleges korszakot élünk meg, amely szinte naponta ad lehetőséget arra, hogy új módszereket, új eszközöket és új utakat teremtsünk és próbáljunk ki. A digitalizáció korát éljük, nem újdonság, hogy az információs technológia az iskola és a tanulás világában is megkerülhetetlen.

Immár harmadik alkalommal kerül sor a Digitális Témahétre, amelynek során az újra nyitott, innovatív iskolák és pedagógusok digitális technológiai eszközökkel támogatott projekteket valósítanak meg. A Digitális Témahét szakmai koordinációját a Digitális Jólét Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Módszertani Központja végzi, amely egyben arra is hivatott, hogy a szakpolitika és a szakemberek számára hazai és nemzetközi megmérettetésben is utat mutató, Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájának implementációját végrehajtsa.

A 2018. április 9-13. között zajló Digitális Témahét ismét különleges lehetőség a korszerű oktatásra nyitott iskolák számára, egyben a Digitális Oktatási Stratégia célkitűzéseinek egyik kiemelkedő megvalósulása is pedagógusok, tanulók, szülők és szakmai partnerek részvételével szerte az országban és határainkon túl is. Örömmel fogadtam a felkérést, hogy fővédnöke legyek e kiváló, lassan hagyományosnak tekinthető kezdeményezésnek és munkatársaimmal együtt egyben részese lehetek az oktatás számos területén zajló megújulásnak, amelynek egyik katalizátora a Digitális Témahét.

Dr. Deutsch Tamás
Digitális Jólét Program
összehangolásáért és megvalósításáért
felelős miniszterelnöki biztos