Bit HÓDítás

T@T Labor (ELTE IK)

4. - 12. évfolyam

Alkalmazás, szoftver

Összefoglaló

A nemzetközi kezdeményezésből indult, 2011 óta Magyarországon is évről évre megrendezett informatikai verseny archívuma nem csak a következő megmérettetésre való felkészülést szolgálja.
A feladatok, megoldásaik mellett az informatikához való kapcsolódás is adott. Ennek kihasználásával érdekes, informatikai előképzettséget nem igénylő feladatokkal motiválhatod diákjaidat.
Keress az archívumból a témátokhoz kapcsolódó feladatokat, feladványokat! Készíthettek saját belső versenyt is! Beszéljétek is meg a megoldást!
Akár valamilyen eszközzel (pl. Scratch) játékká is alakíthatjátok a feladványokat.
A T@T Labor által ajánlott Kriptográfia témakörében (http://tet.inf.elte.hu/tetkucko/2016/03/08/digitalis-temahet/) kiválogatott és interaktív játékká alakított feladványokkal is találkozhatsz és hasznosíthatod azokat a témahéten (vagy azon túl).

A Bit HÓDítás elérhető a http://e-hod.elte.hu/ címen.

Fejlesztési cél

A kezdeményezés célja, hogy rövid, gyorsan (kb. 3 perc alatt) megérthető és megoldható feladatokkal megvalósítsa az alábbiakat:
- felkeltse az érdeklődést az informatika iránt;
- feloldja az informatikával kapcsolatos félelmeket, negatív érzéseket;
- megmutassa az informatika területének sokszínűségét, felhasználási lehetőségeit és területeit.

Oktatási, pedagógiai célok továbbá, hogy az elsajátítandó tématerületekhez motiváló kiegészítéseket tudjunk nyújtani, melyek segítségével az egyes témakörök a valós élethez, élethelyzetekhez kapcsolhatók és a tudástranszfer minél inkább megvalósulhasson.