BOOKR Class

Móra-BOOKR Kids

1. - 6. évfolyam

Taneszköz, tananyag

Összefoglaló

A BOOKR Class egy audiovizuális könyvtár, melynek polcain hat különböző nyelvi szintre besorolt olvasmányok, készségfejlesztő  feladatok, és digitális tanulókártyák találhatók. Minden szint (1-6) az adott életkor érdeklődési körének megfelelő nyelvi tartaltalommal látja el a felhasználót, a nyelvtanulók nyelvi szükségleteit is kielégítve, melyhez a Közös Európai Referenciakeret (KER) adja az alapot. Az első szint interaktív könyvei nem kívánnak háttértudást, a első három szint vezet át az A1-es nyelvtudás megszilárdításában, a negyedik szint könyvei A2-es, az ötödik szint könyvei B1-es, a hatodik szint könyvei B2-es KER által meghatározott nyelvtudás elsajátítására készültek. Az alkalmazás könyvespolcaira jellemző a műfaji sokszínűség, így a daloktól és mondókáktól kezdve a tanmeséken át a modern történetekig és nagy klasszikusokig (pl. The Little Prince) nagy választék várja az olvasót. 

Online katalógus

A BOOKR Classban található digitális interaktív könyvek az alábbi módokon járulnak hozzá az angol mint idegen nyelv hatékony tanulásához, tanításához:

  • Autentikus nyelvi tartalmak, mondókák, versek, mesék, párbeszédek mutatják be a szókincset, nyelvtani anyagrészt. Ennek megértéséhez, a tudás elmélyítéséhez a könyvek végén található edukációs játékok is hozzájárulnak. 
  • A szövegértés fejlesztése (olvasásértés) az olvasás folyamán és a játékos feladatokon keresztül fejlődik, a szóbeli szövegértés fejlődéséért pedig az anyanyelvi narrátorok bemutató olvasása és a kifejezetten hallásértés fejlesztésére irányuló feladatok felelnek. 
  • Az íráskészség fejlesztéséért az erre irányuló feladatok, illetve a szövegekben található struktúrák, kifejezések felelnek implicit módon.
  • A szóbeli szövegalkotást az anyanyelvi narráció és a hallásértést fejlesztő feladatok készítik elő, a dalok, mondókák, hasznos köznyelvi fordulatokkal dúsított párbeszédek pedig a kommunikációs készséget fejlesztik. 

 

A BOOKR Class interaktív könyvei telefonon és tableten érhetők el, így használata otthon is könnyedén megoldható. 

Az applikációhoz tartozó, pedagógusok számára fejlesztett adminisztrációs felületen nyomon követhető a tanulók alkalmazásban eltöltött ideje, elolvasott könyveinek száma, feladatmegoldásainak sikeressége. A felület biztosítja a személyre szabott házi feladat kijelölésének lehetőségét is, ezzel eleget téve a differenciálás alapelvének. Az tanári adminisztrációs felület weblap formájában bármilyen okoseszközről és asztali számítógépről elérhető. 

 

Az BOOKR Class alkalmazás az iskolazár ideje alatt ingyenesen elérhető az Oktatási Hivatal ajánlásával. Hozzáférést igényelni a honlapon  vagy a hello@bookrclass.com-on lehet. 

Erre az időtartamra készítettünk ajánlott olvasmánylistákat is, otthon elvégezhető feladatokkal kiegészítve:

 

Level 1 - ajánlott olvasmánylista

Level 2 - ajánlott olvasmánylista

Level 3 - ajánlott olvasmánylista

Level 4 - ajánlott olvasmánylista

Level 5 - ajánlott olvasmánylista

Level 6 - ajánlott olvasmánylista


További információkért látogasson el honlapunkra és igényeljen ingyenes felhasználói kódokat osztályának!

Eszközigény

Szoftver:

  • OS minimum: Android 5.0, iOS 9

  • OS optimális: Android 7, iOS 11 vagy újabb

  • A tanári admin felülethez bármelyik asztali számítógépen futó web böngésző megfelelő: Chrome, Firefox, Opera, Safari.

 

Hardver:

  • A munkaállomás: Android vagy iOS okoskészülék
  • Minimum 2 magos processzor, 2 GB RAM 1024x600 képernyő felbontás
  • Optimálisan 4 magos processzor, 4 GB RAM 1920x1200 képernyőfelbontás