Nem csak egy hét, annál sokkal több…

2021. március 24.

Köszöntünk minden kedves pedagógus kollégát a Digitális Témahét 2021 programjának hivatalos hetén! 

A tanév rendjében 2021. március 22-26. között meghirdetett Digitális Témahét 2021 pályázati programjára a járványhelyzetre való tekintettel meghosszabbított határidővel, április 30-ig lehet regisztrálni, a pályázatok benyújtási határideje pedig május 3-ra tolódott ki. A program keretében közel 3,5 millió forint értékű digitális eszköztámogatásban részesülhetnek a programon regisztrált és a szakmai zsűri által kiválasztott pedagógiai projekteket vagy innovatív online oktatási módszereket megvalósító köznevelési és szakképzési intézmények, illetve tanítók, tanárok, oktatók és óvodapedagógusok. 

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a High-Tech Suli, illetve a Kézai Simon Program digitális eszköztámogatást, a Digitális Gyermekvédelmi Stratégia, valamint az EDU&FUN Digitális Élményközpont digitális pedagógiai témájú képzéseket ajánlott fel a programra regisztráló és különdíjaikra pályázók számára. A különdíjaik mellett a program idején ingyenesen elérhető minőségi oktatási tartalmakat is kínál a BOOKR Kids magyar és angol nyelvű könyvtára, illetve a Da Vinci Media Keress rá BAFTA jelölésű videósorozata.   

A tavaly óta hosszabb-rövidebb időre szükségessé vált digitális munkarendben megszervezett online tanulás jelentősége – habár a személyes jelenlét, a közösségi élmény erejét nem helyettesítheti – a pedagógus kollégák digitális pedagógiai módszerek megismerésére irányuló nyitottságában és folyamatos szakmai fejlődésük iránti igényében mérhetővé vált. Hatalmas tudás és tapasztalat az, amit már a tavalyi Témahét programja során is megismerhettünk. Bízunk benne, hogy az idei évben sem lesz ez másként. Arra szeretnénk ösztönözni tehát mindenkit, hogy 

A Digitális Témahét 2021 programja számos ötlettel, kiadvánnyal, szakmai ajánlással, webináriummal nyújt segítséget a pályázati kategóriákban megjelölt pedagógiai projektek és innovatív digitális módszerek megvalósításán túl, a napi pedagógiai gyakorlathoz is. 

Sokan vagyunk, várunk Téged is!