Beautylicious - A szépségről (Digitális Módszertár)

Tóth Éva

5. - 12. évfolyam

Módszertan

Összefoglaló

Projektünk témája a szépség, az ezzel kapcsolatos tévhitek, alapvető kozmetikai termékek, szépségideálok megismerése volt. Nemzetközi eTwinning program keretében jött létre a projekt, melyben román, török és olasz partneriskolákkal dolgoztunk együtt. 12-es és 10-es eladók vettek részt benne, akik számára a szakmai tudás fejlesztése volt a cél. Miután megvizsgáltuk, ki milyen kozmetikai szer nélkül nem tud meglenni, igyekeztünk feltárni a szépséggel kapcsolatos tévhiteket, megvizsgáltuk a bőrünket és a hajunkat 3D-ben. Kérdéseinket egy helyi szépségszalon vezetőjének tettük fel, aki bevezetett minket a laborba is és közelről nézhettük meg, hogyan készülnek a kozmetikumok, valamint személyre szabott szépségtanácsokat is kaptunk tőle. A projekt végén interaktív újságokat készítettünk a tanultakról.

Fejlesztési cél

A projekt legnagyobb célkitűzése az volt, hogy a 12. és 10. évfolyamos eladók a szakmai szókincsüket és gyakorlati tudásukat tudják egy projekten belül használni. Feltérképezték a leggyakrabban használt kozmetikumokat, miközben gyakorlati tippeket is gyűjtöttek azok alkalmazásáról, amiket a jövőben talán pont a vevőiknek is tudnak majd ajánlani. A projekt legnagyobb élménye a látogatás volt a helyi szépségcentrumba, ahol szakértőtől kérdezhettünk és megtudhattuk, ő mit gondol a projektjeinkben feltett kérdéseinkre. Fontos volt az is, hogy megnézhettük, kinek mit jelent a szépség, és ez hogy jelenik meg olyan hétköznapi dolgokban, mint a zene.

Eszközigény

 

A módszertani ötlet teljes egészében – a megvalósítás részletes lépéseivel, és a megvalósítást segítő letölthető csatolmányokkal együtt – itt tekinthető meg a Digitális Módszertárban.